Siz kavga edin, 3. Lig’deki Edirne’ye stat yapılıyor

Siz kavga edin, 3. Lig’deki Edirne’ye stat yapılıyor Siz kavga edin, 3. Lig’deki Edirne’ye stat yapılıyor
A- A+

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılında Bolu’ya yapılacak tesislerin tanıtım toplantısında Bolu Halkının oylarıyla seçilmiş Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın davet edilmemesini eleştirdiğimiz haber sonrası haber merkezlerine düşen bir haber, Bolu’nun neler kaybettiğini gözler önüne serdi.

Bolu’da artık herkes; Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasındaki siyasi kavgalar ve kaprisler, kente zarar verdiğini yüksek sesle konuşuyor.

Haber merkezlerine düşen habere göre; Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık; çarşı merkezinde kalan ve 1950'li yıllarda yapılmış, TFF verilerine göre 3 bin 500 seyirci kapasiteli 25 Kasım Stadyumu yerine, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün Olimpik Yüzme Havuzu yakınlarına yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli yeni stat yapılması planladıklarını açıkladı.

3. Lig’de küme düşmeme mücadelesi veren Edirne de Vali Kırbıyık’ın açıklamasına göre, yeni stadyuma kavuşuyor. Bolu’da olduğu gibi yerel yönetimi yıllardır CHP’li Belediye Başkanlarında olmasına karşılık, merkezi yönetimin temsilcisi AK Partililerle kentleri için bir masa etrafında buluşabilen Edirne, Bolu’nun yıllardır hayalini kurduğu stada kavuşuyor.

Bolu’da ise Vali ve Milletvekilleri, ilçelerimize Bakanlığın bugüne neden yapması gereken ama yapmadığı tesislerin tanıtımını yapıyor. İş yapmaya gönlü olmayan ve hemen hemen bütün projeleri yarım olan ilin Belediye Başkanı ise ortalıkta yok.

Boluspor’un ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreç yaşadığı bir dönemde; takım başarılıyken ortaya çıkan, kötü sonuçlar ve zor günlerde kayıplarda olan ilin Valisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanından artık Boluspor taraftarı icraat bekliyor.

Kongrede; “geçmiş yönetimine ne verdiysem, Savaş Abak Başkanlığındaki yönetime iki katını vereceğim” diyerek mangalda kül bırakmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugüne kadar delikli bir kuruş yardımda bulunmadığı öğrenildi. Maçlara bile gelmeyen Bolu Milletvekilleri ise Gölcük’teki bungalov evler, Abant’ın kapı giriş ücretlerinin Boluspor’a verilmesi gibi takıma ekonomik anlamda rahatlama sağlayacak beklentilerin hiçbirini karşılayamadılar.

Takımları alt liglerde ve hatta amatörde mücadele eden kentlerden; Edirne, Sinop, Karaman, Elazığ, Erzincan, Şırnak, Düzce, Hakkari, Afyonkarahisar, Batman, Aksaray, Uşak, Kütahya, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Aksaray, Iğdır, Ordu, İskenderun, Erzurum, Kahramanmaraş gibi iller siyasi güçlerini ve kentin dinamiklerini kullanarak devasa statlara kavuştular.

Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün seçim dönemlerinde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ise seçim beyannamesinde Bolu Halkına söz verdikleri stadyumdan ise eser yok.

Boluspor takımı Başkan Savaş Abak yönetimi tüm maddi ve manevi imkansızlıklara rağmen bu yıl şampiyonluk yolunda ilerlerken; çevresindeki ve büyüklüğü açısından kıyaslandığı diğer illere göre Amatörde Kümede olan Bolu ise Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başarısız yönetimlerinde, ligden düşmek üzere ve artık bunun altında da lig kalmadı.

2. Lig temsilcisi Afyonspor'un maçlarını oynadığı Zafer Stadyumu…

3. Lig Temsilcisi Elazığspor'un maçlarını oynadığı Elazığ Atatürk Stadyumu

2. Lig Temsilcisi İskenderunspor'un maçlarını oynadığı 5 Temmuz Stadyumu…

3. Lig Temsilcisi Kahramanmaraşspor'un maçlarını oynayacağı yapım aşamasındaki 12 Şubat Stadyumu…

Bölgesel Amatör Lig Temsilcisi Karamanspor'un maçlarını oynadığı Karaman Şehir Stadı….

3. Lig Temsilcisi Kütahya Belediyespor'un maçlarını oynayacağı Dumlupınar Stadyumu yapım aşamasında…

3. Lig Temsilcisi Orduspor'un maçlarını oynadığı 19 Eylül  Stadyumu…

Bölgesel Amatör Lig Temsilcisi Sinopspor'un maçlarını oynadığı Şehir Stadyumu…

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler